Polska literatura w "Bałtyckim Kurierze Filologicznym" - Andriejczuk, Wiera (Acta Polono-Ruthenica, 2010)
Niniejszy artykuł stanowi przegląd artykułów dotyczących literatury polskiej, opublikowa- nych w latach 2000 - 2009 w Bałtyckim Kurierze Filologicznym - czasopimie naukowym po- święconym problemom współczesnej filologii (Kaliningrad, Rosyjski Uniwersytet Państwowy im. I. Kanta, pod red. prof. W.I. Gresznych i innych).