Aspekt graficzno-ortograficzny opisu leksykograficznego w "Słowniku cerkiewnym" Piotra Aleksiejewa - Feliksow, Siergiej (Acta Polono-Ruthenica, 2010)
Artykuł powięcony jest analizie cech graficzno-ortograficznych jednego z najcenniejszych zabytków kultury rosyjskiej XVIII wieku Słownika cerkiewnego opracowanego przez protoreje- ra P.A Aleksiejewa. Słownik ten jest pierwszym dziełem w historii rosyjskiej leksykografii dają- cym wyczerpujący opis cerkiewnej leksyki.