Tendencje rozwojowe współczesnego języka rosyjskiego. Materiały Pierwszej Międzynarodowej Konferencji Naukowo-Metodycznej, red. nauk. Janina Mąkosza-Bogdan, Wszechnica Polska - Szkoła Wyższa Towarzystwa Wiedzy Powszechnej w Warszawie, Warszawa 2007, - Piłat, Walenty (Acta Polono-Ruthenica, 2007)
----------