OMÓWIENIA I SPRAWOZDANIA - Wiszowaty, Edward; Kopiec, Maksym Adam; Sakowicz, Eugeniusz; Parzych-Blakiewicz, Katarzyna (Forum Teologiczne, 2019)
W tej części znajdują się omówienia czterech publikacji: 1) Anna Zellma, ks. Wojsław Czupryński, ks. Hubert Tryk, Rekolekcje szkolne jako forma ewangelizacji dzieci, młodzieży i dorosłych. Wy-dawnictwo Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Olsz-tyn 2018, ss. 138. 2) Katarzyna Parzych-Blakiewicz, Stanisław Kuprjaniuk (red.), Matka Boża Gietrzwałdzka w wierze, pobożności, teologii i sztuce – dawniej i dziś. Perspektywa uniwersalna i regionalna, Olsztyn 2018, ss. 320. 3) Maksym Adam Kopiec OFM, Nie lękajcie się Prawdy! Nieustanna nowość encykliki „Veritatis splendor” Świętego Jana Pawła II, SQL, Olsztyn 2018, ss. 161. 4) Edward Fiała, Homo iudicans. Sądzenie jako degradacja osoby, „Teoria i Praktyka Interpretacji” nr 7. Seria pod redakcją Edwarda Fiały, Wydawnictwo KUL, Lublin 2018, ss. 172. Jest też jedno sprawozdanie: 3. Międzynarodowe Sympozjum Familiologiczne pt. „Ekologia a rodzina” w kontekście integracji badań nauk humanistycznych i empirycznych (UWM w Olsztynie, 27–28 maja 2019 r.).