Nowy wymiar stalkingu - Żywuszko, Monika (Kortowski Przegląd Prawniczy, 2021)
Artykuł zawiera analizę wpływu nowych technologii na rozwój przestępstwa stalkingu i jego ewolucję w cyberstalking. Omówione w nim zostały m.in. kwalifikacja prawna czynu, jego umiejscowienie w kulturze i potrzeba rozwoju metod wykrywania sprawców uporczywego nękania.