Wątpliwości dotyczące filozofii prawa administracyjnego i jej rozumienia – przyczynek do dyskusji - Bąkowski, Tomasz (Studia Prawnoustrojowe, 2025)
W opracowaniu przedstawiono wątpliwości, powstałe na tle pojęcia filozofii prawa administracyjnego. Wątpliwościom tym towarzyszą pytania o samo pojęcie filozofii oraz filozofii prawa, o zasadność gałęziowego podziału filozofii prawa na filozofie poszczególnych dogmatyk prawa, jak też o kryteria tego podziału. Próba odpowiedzi na te pytania stanowi zaproszenie do dyskusji nad możliwością i celowością wydzielenia filozofii prawa administracyjnego z obszaru filozofii prawa.