Przesłuchanie małoletniego pokrzywdzonego w postępowaniu karnym – wybrane zagadnienia - Broniecka, Rossana (Studia Prawnoustrojowe, 2020)
Artykuł jest poświęcony aktualnym problemom przesłuchania małoletniego pokrzywdzonego w postępowaniu karnym. Autorka skupia uwagę zwłaszcza na najnowszych nowelizacjach wprowadzonych do Kodeksu postępowania karnego, które nie zmieniły samej procedury przesłuchania małoletniego pokrzywdzonego, ale ograniczyły niektóre prawa oskarżonego służące jego obronie. Zmiany te budzą pewne wątpliwości a ich analiza powinna być przeprowadzona także w kontekście procedury przesłuchania małoletniego pokrzywdzonego.