Czynności organu podejmowane w postępowaniu sądowoadministracyjnym po otrzymaniu skargi do wojewódzkiego sądu administracyjnego - Kowalczyk, Paula; Stasiak, Jarosław (Studia Prawnoustrojowe, 2022)
Głównym celem artykułu jest prezentacja jakie czynności podejmuje organ administracyjny po otrzymaniu skargi do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Na początku artykułu została omówiona z sytuacja urzędnika, pracownika organu któremu doręczono skargę w postępowaniu sądowoadministracyjnym z opisem błędów jakie w tej fazie postępowania mają miejsce. W dalszej części zostały poruszone kwestie związana z czynnościami organu po wniesieniu skargi. Na końcu przedstawione zostały propozycje poprawy sytuacji.